Posted on Leave a comment

Anlita hantverkare för altanen

Det är härligt att ha en riktigt stor och skön altan. För bästa resultat anlitar du en hantverkare, så får du en altan som både är snygg och håller i många år.

Altanen
För många är altanen som ett extra rum under sommaren. Stället där vi både äter, vilar och umgås med familj och vänner. Ett ställe att slappa i hängmattan eller gunga i hammocken med katten. Platsen som symboliserar svensk sommar. Senaste åren har det blivit inne med stora altaner i Sverige. Under coronapandemin byggdes det många och stora altaner – offert snickare malmö. För att altanen ska uppfylla dina drömmer kräver det hantverksskicklighet och mycket tid. Det är också viktig att grunden byggs på rätt sätt, så att din altan håller i många år framåt. Det enda som du då behöver göra är att olja, måla och byta ut eventuella bräder.

Rita drömaltanen
Börja med att gå ut på nätet och hitta inspiration. De flesta altaner är rektangulära, men du kan bygga en större altan som går runt hörnet på huset. När du planerar din altan är det smart att tänka hur solen står morgon, under dagen och på kvällen. En anledning att bygga en lite större altan så att du alltid får sol, men också har möjlighet att sitta i skugga i varmaste juli

Renoveringskaos. Tänk igenom matbord och eventuell grill. Det är trevligt att ha en grillhörna på altanen om den är nog stor. Bredvid grillen är det bra om det får plats med ett avställningsbord. För att lyfta utseendet på altanen är det fint att låta trappan vara något extra. En bred trappa med rundade trappsteg kommer ge hela huset ett lyft. Just trappan är svår att bygga och kräver extra kunskap om du vill ha något mer än bara en vanlig rak trappa.

Anlita hantverkare
När du anlitar en hantverkare är det bra att börja med att visa din drömaltan. Det är klokt att lyssna på hantverkaren. De har erfarenhet vad gäller både byggandet och vad som folk i långa loppet brukar bli nöjda med. Samtala både om utseendet och vilka material som ska användas vid byggandet. Det första som behövs är att anlägga en bra grund under altanen. Du vill inte att det ska växa gräs under själva altanen. Därför börjar man alltid med att bereda marken. Det kräver också extra arbete ifall du ska göra en öppning i husväggen för en altandörr eller ett fönster. Det är både trevligt och praktiskt att ha en altandörr. Om det inte fungerar att bygga en altandörr är det smart att i alla fall ha ett fönster mot altanen. Då kan man “bära ut” mat och porslin genom fönstret, istället för att behöva gå runt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *